tisdag 31 maj 2011

Boktips!

En vampyrs bekännelse av Anne Rice

Om man gillar vampyr historier så ska man verkligen läsa En vampyrs bekännelse, den är jättebra. Jag kunde inte lägga ner den när jag började läsa! 

Den handlar om en vampyr som berättar för en journalist om sitt liv. Man åker genom från USA till Frankrike och man får följa med Louis (vampyren det handlar om) när han börjar sitt liv som vampyr, vilka svårigheter han stöter på och vilka andra vampyrer han träffar på. Genom sin resa som vampyr så har en reskamrat: Lestat. Han är Louis motsatta sida. Lestat tycker inte att det finns något i världen som är värt att tänka på kan man säga. Han tycker om att leka med sina offer och han tycker Louis är löjlig som känner ånger när han dödar. En kväll så strövar Louis omkring i New Orleans och kommer tillslut fram till ett hus där en liten flicka sitter och gråter över sin mamma som dött av pesten. Louis som tidigare har levt på råttor kan inte stå emot henne och han biter den lilla flickan som heter Claudia. Men Louis dödar henne inte riktigt och Lestat hittar de och tar med dem hem där han gör Claudia till en vampyr. 
Dessa tre karaktärer är huvudkaraktärerna i boken. 

Den här boken är riktigt bra, har allt! Det är en bok med väldigt mycket känslor om man säger så, den innehåller sorg, kärlek och hat och ånger. Jag tycker att alla ska ge den här boken en chans för den är så jävla bra! jag håller på att läsa om  den dessutom :P 
Jag tror även att de som inte tycker om att läsa skulle tycka om den :) 

Detta var dagens boktips, den är värd en chans. Hoppas ni fann detta intressant och att ni kanske kan tänka er att börja läsa :) Den finns även som film för er som vill se den istället :) I rollerna så har vi: 
Brad Pitt - Louis
Tom Cruise - Lestat
Kirsten Dunst - Claudia 

 



 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar