fredag 8 oktober 2010

♥ Fredspriset! ♥

Nu på radion när jag är påväg hem med pappa efter det att vi har handlat så hör jag vem som ska få Nobelsfredspris.

Denna oerhört modiga man är Li Xiabo från Kina. Han är en skribent i Kina som kämpar för demokrati och mänskligarättigheter i Kina. Han sitter nu inne i fängelse och ska avtjäna sitt straff på 11 år, bara för att han kämpar för att kvinnor och män (hela kina) ska få en bra framtid! Sånt är rent ut sagt dåligt!

I Kina finns det inte några rättigheter som i Sverige, de har en diktatur. Skulle svenskar skämas för att de får en flicka istället för en pojke och slänga ut henne? Nej, men det gör de i Kina, de gör det för att det är mannen som ärver efter pappan och ska ta hand om allt. Så därför lider kineserna av flickobrist kan man väl säga.

Så jag kan säga att stöttar den här Li Xiabo!!!! Det han står för är bra!!! Och alla de i Kina som också stöttar honom och även de riskerar att hamna i fängelse!! Sånt här ska man stötta! Alla länder ska ha mänskligarättigheter och Demokrati, det är det inget snack om!! Men det gäller ju att få politekerna att oxå förstå det. Ååh det är ju inte alltid det allra lättaste.

Så alla ni som stöder Li Xiabo lika mkt som jag:  Skriv gärna till mig så kan vi diskutera vidare om detta mkt intressanta ämne. Eller så vill ni prata om nått annat och det går precis lika bra det :) 







Detta är Li Xibao, han ska få Nobelsfredspris. 
Han sitter i fängelse för att han tror på en bra framtid för kineser med demokrati och mänskligarättigheter. Hans straff är på 11 år









Kommentera gärna så att vi kan diskutera detta eller svara på frågor <3 :)





En Massa Pussar och en Massa Kramar till er alla <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar